Viikkarin kyläjuhla

Kyläjuhla info

VIIKKARIN KYLÄJUHLA  

Viikkarin kyläjuhlaa vietetään 20.5.2017 klo 11-15 Porin viidennessä kaupunginosassa.
Koko perheen kulttuuritapahtuman keskuspaikkana toimii Sibeliuksenpuisto ympäristöineen, josta tapahtuma levittyy koko kaupunginosan alueelle. Kyläjuhlan teemana on tänä vuonna meri ja laivat.

Viikkarin kyläjuhla on kaikenikäisille suunnattu kulttuuritapahtuma. Päivän aikana tapahtuma levittäytyy Sibeliuksenpuiston, Rakennuskulttuuritalo Toivon ja Otsolan opiston kautta koko kaupunginosaan. Alueen asukkaiden, yhdistysten ja yritysten yhteisponnistuksena tuotetaan omaehtoista sisältöä ja rajat ylittäviä taide-elämyksiä yhteiseen kaupunkitilaamme. Viikkarin kyläjuhlasta on muodostunut uusi kaupunkilaisia yhdistävä jokakeväinen perinne.

Luvassa on leppoisaa tunnelmaa, perinteistä ja kokeilevaa kulttuuria, musiikkia, kuvataidetta, elävää kuvaa, käsityötä ja erilaisia työpajoja. Tervetuloa juhlimaan!
Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Viikkarin kyläjuhla toteutetaan paikallisten kulttuuri- ja taideyhdistysten, asukkaiden ja alueen muiden toimijoiden yhteistyönä. Tapahtuman tuotantoa koordinoi vapaaehtoisten kyläjuhla-aktiivien muodostama työryhmä.
Sibeliuksenpuiston ohjelmassa on tarkoitus välttää kaupallista, poliittista tai uskonnollista toimintaa. Sibeliuksenpuistossa tapahtuva myynti tukee kyläjuhlaa.

Osallistu omalla ohjelmalla
Kyläjuhlan kruunaa kierros asukkaiden omaehtoisilla pihakirppareilla ja tapahtumissa. Kyläjuhlapäivä on myös kansallinen ravintolapäivä, joten erilaiset pop-up-piharavintolat ovat tervetulleita mukaan! Viikkarilaiset voivat ilmoittaa omat tapahtumansa 18.5. mennessä osoitteeseen viikkari.kylajuhla[at]gmail.com.
Kyläjuhlien aikaan Sibeliuksenpuiston lippakioskissa on jaossa kartta, johon kaikki ajoissa ilmoitetut pihatapahtumat merkitään.

Uutta: Puistokirppis
Kyläjuhlatyöryhmä on tällä kertaa päättänyt tehdä pienen muutoksen: 5. osan asukkaiden on mahdollista varata oma kirpputoripaikka Sibeliuspuiston laidalta. Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen viikkari.kylajuhla[at]gmail.com.

Paikka varataan ilmoittamalla oma osoite (jonka tulee sijaita Porin 5. osassa) tapahtuman järjestäjille. Kerro paikkaa varatessasi, mitä pöytäpaikallasi on tarkoitus myydä tai esitellä. Paikan tarvikkeista (esim. pöytä, vaateteline tms.) vastaa varaaja itse. Paikat tulee tyhjentää ja siivota välittömästi tapahtuman päättymisen jälkeen klo 15. Mikäli siivottavaa järjestäjille jää, kyläjuhlatyöryhmä veloittaa siivouksesta 50 €.
• Myyntipaikka on vain 5. osan asukkaille ja se on maksuton
• Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä

Perinteiset pihakirppikset
Perinteiset pihakirppikset ja pihatapahtumat jatkavat edelleen osana kyläjuhlaa, ilmoitathan pihatapahtumasi kyläjuhlan sähköpostiin, niin tapahtumasi merkitään myös kyläjuhlan tapahtumakarttaan.
Ilmoita pihakirppis tai -tapahtumasi osoitteseen:
viikkari.kylajuhla[at]gmail.com

Myös ravintolapäivä on edelleen voimissaan, joten kaikki Itätullin gourmet-ravintolat: ilmoittakaa sijaintinne järjestäjille niin ravintolanne on mukana kyläjuhlan tapahtumakartassa.
HUOM! Pop-up-ravintoloita ei saa avata Sibeliuspuiston alueelle.

Viikkarin kyläjuhla on osa kulttuurin superlauantaita.

Kyläjuhlapäivä on myös valtakunnallinen Ravintolapäivä. Vinkkejä oman ravintolan perustamiseksi löytyy osoitteesta www.restaurantday.org.