Viikkarin kyläjuhla

Ohjelma

VIIKKARIN KYLÄJUHLA

Porin V kaupunginosa | Itätulli

Puukaupunginosa kaupungin sydämessä toivottaa tervetulleeksi.

OHJELMA:

Viikkarin kyläjuhla valloittaa jälleen 18. toukokuuta Porin viidennen kaupunginosan! Luvassa on elävää musiikkia, kulttuuria ja erilaisia työpajoja kaiken ikäisille sekä asukkaiden järjestämää pihaohjelmaa kirpputoreista pop up -ravintoloihin. Pihaohjelman voit ladata tästä.

Päiväohjelmaa on klo 11-15, jolloin tapahtuma levittäytyy Sibeliuspuiston ja Rakennuskulttuuritalo Toivon kautta koko Itätullin kaupunginosaan.

Päivällä puiston kupeessa voit kuunnella musiikkia ja tanssia, kierrellä pihakirppiksillä sekä nauttia Ravintolapäivän antimista. Työpajoja on tarjolla kaikenikäisille. Viikkarilaisten omalla puistokirppiksellä voi tehdä löytöjä.

 

PUISTOLAVALLA KELLO 11-15:

klo 11.00 Otsolan Senioritanssijat
klo 11.20 Metallitehtaan puhaltajat
rytmittävät jälleen juhlatunnelmaan
klo 12.00 Lainsuojattomat esittää: Daniel Oldaker, katuteatteria
klo 13.00 Porkka Badass Productions: Tanssituokio, vetäjänä Jenni Weber
klo 13.20 
Piisami
klo 14.00 Validi Karkia esittää: Viitasen Piia

piia-press1

Viitasen Piia | kuva: Minttu Saarni

Viitasen Piia on lauluntekijä Piia Viitasen luotsaama tummanpuhuvaa luomufolkia soittava yhtye, joka on hurmannut kolmella albumillaan niin kriitikot kuin liveyleisönkin, ja tuonut Viitasen maamme uusien tarinankertojien eturiviin.

Daniel Oldaker

Daniel Oldaker

Daniel Oldaker on kekseliäs ja energinen koomikko/akrobaatti joka ei pelkää mitään ja taitaa niin tilannekomiikan, akrobatian, stand upin kuin kabareenkin!

Metallitehtaan puhaltajat

Metallitehtaan puhaltajat | kuva: Eetu Henttonen

Metallitehtaan Puhaltajat on porilainen puhallinyhtye, joka perustettiin Outokummun Porin tehtaan soittokunnaksi vuonna 1974. Sittemmin soittokunta toimi Luvata Pori Oy:n alaisuudessa. Vuoden 2006 lopulla sovittiin, että vastedes soittokunta jatkaa itsenäisenä. 14-henkinen soittokunta soittaa etupäässä kotimaista perinteistä tanssi- ja viihdemusiikkia.

Jenni Weber Kuva: Tanya Skvortsova

Jenni Weber | kuva: Tanya Skvortsova

Porkka Badass Productionsin ihana Jenni Weber tulee tanssittamaan Kyläjuhlakansaa. Hyvästi kaikenlainen jäykkyys ja notkein lantein kevättä kohti! Luvassa meneviä lattarirytmejä, helppoja askelia ja hauskaa menoa – sopii kaikenikäisille.
Muista myös 19.5. Eetunaukion lavalla alkavat kaupunkitanssit kesäsunnuntaisin!

Piisami

Piisami

Piisami: Näppäiltyjä arpeggioita viidenkympin Landolalla. Piisami on porilaisen Sami Luusalon kokeellinen folk-projekti, joka ammentaa vaikutteita niin 60-luvun folk-musiikista kuin avantgardesta ja klassisesta minimalismista. Luvassa on haparoivaa taituruutta ja melodista kitarakudelmaa Viikkarista.

 

TYÖPAJOJA PUISTOSSA:

Viikkarin veispuukki: Taiteilijat piirtävät työpajassa kyläjuhlaväkeä.
Monotypiatyöpaja: Porin taidegraafikot opastavat monotypiagrafiikan saloihin.
PoPo: Fillarin pumppuasema ja tunnista esine -kisa lapsille
Askartelua kierrätysmateriaaleista: Kiertopisteen ja AVAIN-hankkeen ohjaajien pitämässä työpajassa luvassa luovaa ja iloista askartelua kierrätysmateriaaleista leikaten ja liimaten. Kaikki materiaalit veloituksetta paikan päältä.

 

KAJAUS-KLUBI:

Kyläjuhlien iltaohjelmasta vastaa tänä vuonna Kulttuuriyhdistys Kajaus. Näet runoklubin ohjelman ja artistivieraiden esittelyn täältä.

Runoklubin kahvilasta vastaa tänä vuonna Itätullin kaupunginosayhdistys. Kahvilan tuotto kerätään kyläjuhlan hyväksi.

Tervetuloa juhlimaan!
Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Paikallisten kulttuurituottajien toivotaan ottavan yhteyden kyläjuhlatyöryhmään yhteistyön merkeissä vaikkapa facebook-sivustomme kautta tai sähköpostiviestillä osoitteeseen: viikkari.kylajuhla[at]gmail.com

Rakkaudella-leima